Ingeborg Adegeest

Schoolleider uit het eindverantwoordelijk management, Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur, Etten-Leur

Coachtraject

Als Ingeborg je aanvraag accepteert, ontvang je een bericht met contactgegevens zodat je samen je coachvraag verder kunt uitdiepen en een afspraak kunt inplannen.

Over Ingeborg

Met een gezond portie Rotterdamse nuchterheid, oprechte aandacht en respectvol. Zo wil ik mijn coachstijl omschrijven. Het VO-managementcoachtraject betekent voor mij een verdieping van mijn rol als leidinggevende. Door dit opleidingstraject heb ik veel geleerd over mezelf in de rol als coach en heb ik kennisgemaakt met veel methodieken en gesprekstechnieken die ik kan inzetten in mijn eigen school en daarbuiten. Ik kan enorm genieten van deze rol!

Na het opleidingstraject van de VO-raad ben ik opgeleid tot Coach Practitioner.

Werkervaring

Conrector Onderwijs (2011-) met portefeuilles Kwaliteitszorg, Communicatie & PR
Conrector Onderbouw (2007-2011), Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur
Afdelingsleider 3 t/m 6 h/v (2003-2007), Kaj Munk College, Hoofddorp

Wat kenmerkt Ingeborg als coach

Ik ben geïnteresseerd in wat mensen drijft in hun werk en daarbuiten. Met respect en oprechte aandacht luister ik, waarbij ik door middel van vragen of oefeningen de échte vraag probeer te achterhalen. Spiegelen, confronteren en de ander in beweging krijgen. Om vervolgens de ander zelf met de vraag of een nieuw inzicht aan de slag te laten gaan. Niks "zweverig", maar nuchtere benadering van coachen. En er mag ook zeker gelachen worden.

Wat Ingeborg inspireert

Het coachen van mensen die door reflectie willen werken aan hun persoonlijke groei vind ik erg mooi en waardevol om te doen. En ik werk hierbij ook aan mijn eigen ontwikkeling als leidinggevende. Ik vind het ook mooi om iets te doen voor de beroepsgroep, niet alleen in je eigen school.