Maaike de Groot

Schoolleider uit het middenmanagement, Scala College, Alphen aan den Rijn

Coachtraject

Als Maaike je aanvraag accepteert, ontvang je een bericht met contactgegevens zodat je samen je coachvraag verder kunt uitdiepen en een afspraak kunt inplannen.

Over Maaike

Het onderwijs is het mooiste werkveld dat er bestaat vanwege de vele kansen die wij iedereen iedere dag bieden. Als leidinggevenden is het onze taak om goed voor onze school en collega’s te zorgen opdat zij iedere dag weer een topprestatie kunnen leveren. Daarbij staan we dagelijks voor ingewikkelde vraagstukken waar niet altijd 1-2-3 een antwoord op komt. Toch ben jij altijd een deel van de oplossing; als je zelf de ingang niet vindt zoek ik graag met je mee.
Anderen helpen de beste versie van zichzelf te laten ontdekken en zijn geeft mij veel energie. Ik ben betrokken, enthousiast, praktisch ingesteld en hou van uitdagingen in mijn werk.

Werkervaring

Ik werk inmiddels 23 jaar in het voortgezet onderwijs. Gestart als docent LO, en inmiddels 18 jaar ervaring als teamleider van verschillende teams op een brede scholengemeenschap. Leidinggevend aan 20-25 collega’s en 250-300 leerlingen.

Wat kenmerkt Maaike als coach

Ik ben straight en to the point. Met een frisse blik en directe feedback probeer ik samen met de coachee tot de kern van de uitdaging te komen.

Wat Maaike inspireert

-Coaching is echt een zoektocht in en naar jezelf; ik heb de oplossing, maar die moet ik wel ontdekken. Het is geen eenmalige truc; wat fijn dat jij me daarbij geholpen hebt- gaf een coachee mij terug. Dit besef maakt mij trots en dankbaar dat ik dit mag doen