Peter Overbeek

Schoolleider uit het middenmanagement, Kei College, Heerenveen

Coachtraject

Als Peter je aanvraag accepteert, ontvang je een bericht met contactgegevens zodat je samen je coachvraag verder kunt uitdiepen en een afspraak kunt inplannen.

Over Peter

Tussen de regels doorluisteren is waar ik goed in ben en wat ik graag doe. De taal vanuit het hoofd klopt lang niet altijd met de wensen, behoeftes en ambities die afkomstig zijn vanuit het hart. Ik help je graag met het verhelderen van deze wensen, behoeftes en ambities zodat je zelf weer de volgende stappen kunt zetten in je eigen ontwikkeling

Werkervaring

Begonnen als docent Aardrijkskunde en inmiddels al ruim 10 jaar werkzaam als afdelingsleider binnen verschillende teams en afdelingen.

Wat kenmerkt Peter als coach

Je kunt pas goed leiding geven aan anderen zodra je leiding kunt geven aan jezelf. Daarvoor is het van belang jezelf te kennen, onderliggende patronen te herkennen en stevig te kunnen en mogen reflecteren op je eigen handelen. Je bent zelf eigenaar van je proces en je ontwikkeldoelen maar wilt wel graag sparren, gespiegeld en uitgedaagd worden. Nieuwe inzichten kunnen weer leiden tot verandering en ontwikkeling en daarbij ondersteun ik je graag!

Wat Peter inspireert

Mensen inspireren mij; niet alleen in Nederland maar over de hele wereld. Ik reis graag en leef in de veronderstelling dat we veel kunnen leren van allerlei mensen vanuit alle hoeken van de aarde.

Binnen mijn werk geniet ik het meest van mensen die zichzelf uitdagen om te doen wat ze voorheen nog niet durfden of wilden. Met het risico dat het misgaat, maar vooral vanuit de kans dat ze beter worden in dat wat ze doen. Groeien gaat met vallen en opstaan, maar vaak is er iets onbewusts wat mensen tegenhoudt om de stap te zetten. Wat een genot om te kijken naar mensen die daarin hun eigen drempel voor zichzelf overwinnen en daarmee leiding nemen over hun volgende stap in hun eigen ontwikkeling!