Geert Popma

Bestuurder, Meridiaan College, Amersfoort

Coachtraject

Als Geert je aanvraag accepteert, ontvang je een bericht met contactgegevens zodat je samen je coachvraag verder kunt uitdiepen en een afspraak kunt inplannen.

Over Geert

Uitnodigend, creatief, doortastend, met gevoel voor humor. Zo ervaren coaches mij. Ik combineer mijn 0,8 fte baan als voorzitter CvB met een kleine coachpraktijk. Twee jaar opleiding heeft mij een gedegen theoretische ondergrond gegeven op het gebied van coaching. Theorie, praktijkervaring en zelfkennis zorgen ervoor dat ik flexibel kan aansluiten bij de leerbehoefte en leerstijl van de coachee.

Werkervaring

2023-nu: lid CvB Meerscholen, Amersfoort
2018-2022: voorzitter CvB Meridiaan College, Amersfoort
Mijn voornaamste inspiratiebron is het leren van mensen. Daarom werd ik in 1985 leraar Engels in het voortgezet onderwijs. Na 13 jaar in het HBO (lerarenopleider, studieleider) werd ik locatiedirecteur in het voortgezet onderwijs. In 2018 begon ik aan mijn derde klus als onderwijsbestuurder.

Wat kenmerkt Geert als coach

Als coach zorg ik voor een veilige setting waarin jij je leervraag kunt verkennen. Ik luister, vraag door, zet in perspectief en ga zo met jou op zoek naar waar het echt om gaat. Mijn coachstijl is progressiegericht en ook prikkelend: wat kun jij doen om tot verbetering te komen? Ik houd met jou de rode lijn in de gesprekken in de gaten. Ik vind het mooi als jij tussen de coachgesprekken in durft te experimenteren in je werksituatie en daarop reflecteert. Het is voor mij een voorrecht om een tijdje met een collega mee te mogen lopen op zijn/haar leerweg.

Wat Geert inspireert

Mijn voornaamste inspiratiebron is als ik mensen zie leren. Het is verbluffend hoe leerlingen, docenten, schoolleiders zich kunnen ontwikkelen. Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden!