Theo Verhoeven

Schoolleider uit het eindverantwoordelijk management, Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (SSgN), Nijmegen

Coachtraject

Als Theo je aanvraag accepteert, ontvang je een bericht met contactgegevens zodat je samen je coachvraag verder kunt uitdiepen en een afspraak kunt inplannen.

Over Theo

Naast het organisatorische werk op een school vind ik het heerlijk en belangrijk om gesprekken te voeren met individuele personen. Steeds vaker gaan die gesprekken ongemerkt richting coaching. Het plezier dat ik aan dergelijke gesprekken beleef en de reacties van de gespreksgenoten gaven mij de boost om de opleiding VO-managementscoach te gaan doen. Dat was een goede keuze. Het plezier en de kunde van het voeren van coachingsgesprekken is daarmee gegroeid.

Werkervaring

Ik ben conrector van de bovenbouw van de SSgN en ben dus verantwoordelijk voor goed onderwijs voor de bovenbouwleerlingen en een fijne werkomgeving voor de docenten in de bovenbouwteams. Een heerlijke baan. Daarnaast geef ik nog steeds les naast mijn directiebaan, een geweldige en voor mij voedzame combinatie.

Wat kenmerkt Theo als coach

Ik durf van mezelf te zeggen dat ik goed kan luisteren, niet bang ben om stiltes te laten vallen, moeite wil doen om me in te leven, uit een ogenschijnlijke brij zaken kan isoleren, ontrafelen en later weer met elkaar in verband kan brengen. En dat als het kan met humor, maar schuw de traan niet.
Ik sta open voor ‘andere’ signalen die afgegeven kunnen worden, ben me bewust van wat er gezegd wordt, hoe het gezegd wordt, wat er niet gezegd wordt, wat het lichaam doet en wat er misschien wel in de ruimte zweeft.
Ik ben creatief in de zin dat ik niet gebaande paden durf te betreden met name als ik dat in het belang acht van de mensen tegenover me.
Integriteit staat bij mij hoog in het vaandel.
Coachees zeggen: “Ik voelde me elke keer op mijn gemak.”, “Open en eerlijk.”, “Gesterkt”, “Humor.”, “Heeft me inzicht gebracht.”, “Ruimte geven en triggeren”.

Wat Theo inspireert

Stilstaan bij wat er gebeurt en van daaruit horizonten verkennen, op zoek naar moed en stappen zetten. Een mooi citaat van Einstein “We cannot solve our problems in the same thinking we used when we created them.”
Voor jezelf durven en kunnen opkomen. Citaat van Gandalf in Lord of the Rings: "All we have to decide is what to do with the time that is given us."