Adri de Gans

Schoolleider uit het eindverantwoordelijk management, Scholengroep Pontes, locatie het Goese Lyceum Bergweg, Goes

Coachtraject

Als Adri je aanvraag accepteert, ontvang je een bericht met contactgegevens zodat je samen je coachvraag verder kunt uitdiepen en een afspraak kunt inplannen.

Over Adri

Een van de weinige zekerheden in het leven is dat alles verandert en hoe je hiermee omgaat maakt niet uit. Gedoe komt er toch.

Dit is voor mij een van de leidende uitgangspunten in mijn leven en hierbij is het vooral van belang hoe je naar dat 'gedoe' kijkt en ermee omgaat. Ik zie gedoe als iets positiefs, als er geen gedoe is dan wordt het spannend.

Door een rijke en inspirerende loopbaan beschik ik over een behoorlijk pakket aan kennis en ervaring. Ik word omschreven als een rots in de branding die in vele situatie rustig blijft en het overzicht probeert te bewaren. Ik ben op zoek naar harmonie in relaties en organisaties.

Naast de kennis en ervaringen opgedaan tijdens de vo-management coach opleidingen en de vervolgopleiding coach practitioner. Heb ik ook een opleiding gevolgd tot mediator en nlp-practitioner. Ik laat mij als mens leiden door de leefregels van Reiki, dit geeft mij rust en het inzicht dat alles in het leven een doel heeft.

Werkervaring

Ik ben al ruim 15 jaar locatiedirecteur van verschillende vmbo (b/k/g) scholen. Mijn loopbaan speelde zich af op het snijvlak van onderwijs en arbeidsmarkt. Naast 25 jaar ervaring in het onderwijs, in verschillende functies, heb ik ook gewerkt in verschillende bedrijven. Deze bedrijven kenden verschillende culturen waardoor ik beschik over een breed pakket aan ervaringen. Mijn loopbaan kenmerkt zich vooral door het vormgeven aan veranderingen en zoeken van mogelijkheden buiten de geijkte kaders.

Wat kenmerkt Adri als coach

Ik ben gaan coachen om op basis van mijn kennis en ervaring anderen te helpen en te ondersteunen bij vraagstukken die het werken in soms complexe organisaties met zich meebrengen.

Ik ben een luisterend oor die op basis van de situatie coacht. Afhankelijk van de ervaring van de coachee coach ik meer sturend of meer coachend. Ik kies vaak voor een oplossingsgerichte en pragmatisch aanpak. Het uitgangspunt is: "Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen". Het gaat bij coaching over de vraag: "Hoe kom ik van de huidige situatie naar de gewenste situatie?" In dit proces wil ik één van de hulpbronnen zijn.

Wat Adri inspireert

Het met de coachee verkennen van de coachvraag en met elkaar op weg naar een oplossing die functioneren van de coachee prettiger maakt geeft mij veel voldoening. Het gaat mij niet direct om het resultaat maar vooral over de weg die wij samen afleggen. Het samen optrekken naar een andere situatie geeft mij veel energie en voldoening.