Sandra Niemeijer

Bestuurder, Schoonhovens College, Schoonhoven

Coachtraject

Als Sandra je aanvraag accepteert, ontvang je een bericht met contactgegevens zodat je samen je coachvraag verder kunt uitdiepen en een afspraak kunt inplannen.

Over Sandra

Ik wil graag een bijdrage leveren aan de groei van anderen en bovendien groei ik door de gesprekken met mijn coachees ook zelf, als mens en als leidinggevende. Ik ben oplossingsgericht en wil mijn coachees helpen hun eigen oplossingen te vinden bij hun coachvragen, vanuit hun eigen kracht.

Werkervaring

Meer dan 20 jaar ervaring als leidinggevende in het onderwijs. Sinds augustus 2021 ben ik rector-bestuurder van het Schoonhovens College, een brede scholengemeenschap van vmbo-bb tot en met tweetalig vwo. Daarvoor was ik 6 jaar rector van het Cartesius Lyceum in Amsterdam, een school voor havo, atheneum en gymnasium.
Ook ben ik een aantal jaren sectordirecteur havo/vwo bij het KWC (Koningin Wilhelmina College) in Culemborg geweest en teamleider vwo bij het Ulenhof College in Doetinchem.

Wat kenmerkt Sandra als coach

Ik heb oprechte belangstelling voor wat de ander drijft en beweegt en voer de gesprekken vanuit een basis van vertrouwen. Mijn coachees omschrijven mij als warm en ruimtegevend, maar soms ook confronterend als de veilige setting dat toelaat.

Enige citaten:

"Sandra creëert een heel prettige en veilige gesprekssfeer, waarin ruimte is voor gewoon wat stoom van je af blazen om daarna toch prettig kritisch naar jezelf te kunnen kijken om de volgende stappen te kunnen zien."

"Sandra stelt soms scherpe en directe vragen. Van die vragen die je raken, waar je niet direct een antwoord op weet en die aanzetten tot denken. De setting waarin die vragen gesteld kunnen worden is een prettige sfeer, contact en vertrouwen als basis".

"Ik heb de coaching als zeer prettig en goed ervaren. Je was warm, maar ook confronterend op een prettige manier. Na elk gesprek vertrok ik weer met het nodige denkwerk."