Sander Luttje

Schoolleider uit het eindverantwoordelijk management, Montessori College Arnhem, Arnhem

Coachtraject

Als Sander je aanvraag accepteert, ontvang je een bericht met contactgegevens zodat je samen je coachvraag verder kunt uitdiepen en een afspraak kunt inplannen.

Over Sander

Hi! Ben jij op zoek naar een eerlijke, transparante en open coach? Goed dat je dan op mijn profiel kijkt! Ik zal mezelf even kort voorstellen: Sander Luttje, samenwonend met partner en kinderen in Arnhem en sinds 2002 werkzaam in het VO. Oorspronkelijk als docent aardrijkskunde en later ook als afdelingsleider, conrector en nu directeur van het Montessori College Arnhem. Ik heb mij ontwikkeld tot VO-managementcoach omdat ik het heel belangrijk vind dat we als professionals in het VO van en met elkaar blijven leren. Leiders in een organisatie hebben hierin wat mij betreft een voorbeeldfunctie. Iedere leider (en eigenlijk iedere collega) zou een coach verdienen. Met mijn ervaring als coachend leider en achtergrond in NLP zet ik mij hier graag voor in!

Werkervaring

In mijn huidige functie als directeur van het Montessori College Arnhem geef ik integraal leiding aan de school. Op stichtingsniveau ben ik lid van de HRM-expertgroep en samen met twee collega directeuren binnen de stichting ontwikkelen we o.a. een leiderschapstraject voor potentiële schoolleiders, waarin coaching een belangrijke rol speelt. Van 2014 tot 2017 was ik conrector op het Stedelijk Gymnasium Arnhem en onder andere verantwoordelijk voor het personeelsbeleid en professionalisering. In de periode 2006 tot 2014 werkte ik als docent aardrijkskunde en vanaf 2008 ook als afdelingsleider havo bovenbouw aan het Kandinsky College Nijmegen.

Wat kenmerkt Sander als coach

Het leren van de mens en de grote verscheidenheid in drijfveren vind ik van jongs af aan al zeer interessant. Het is mijn overtuiging dat ieder mens -en jij dus ook- zelf verantwoordelijk is om zijn uniek, oneindig potentieel te leren herkennen en benutten. Uiteraard zal dat niet altijd vanzelf gaan. Coaching moet er wat mij betreft op gericht zijn om te zorgen dat jij je eigen hulpbronnen weet aan te boren om tot een zelf benoemd doel te komen. Ik werk daarin oplossingsgericht: we bouwen voort op dat wat er al goed gaat. Daarnaast geloof ik in duurzaamheid van leren: vaardigheden moet je onderhouden, ook als er geen ‘probleem’ is. Je bent nooit uitgeleerd!
Ik werk sterk vanuit relatie. Het contact gaat voor alles. Ik krijg terug van mijn collega’s dat ik transparant, open, eerlijk en toegankelijk ben. Ik kan goed luisteren en doorvragen. Daarnaast ben ik ‘to the point’ en zal ik altijd proberen de kern van zaken bloot te leggen. Ik ben reflectief ingesteld, dat betekent dat ik ook geneigd ben om altijd mijn ‘eigen aandeel’ in een gesprek of proces te onderzoeken. Ik ben niet bang om te confronteren, maar doe dat altijd met behoud van relatie.

Wat Sander inspireert

De quote van Maria Montessori: "leer het me zelf te doen" inspireert me nog steeds bijna dagelijks. Eigenlijk is dit voor mij ook de kern van coaching. Het vertrouwen geven dat de best mogelijke oplossing al in jezelf besloten ligt.