Merlijn Verstraeten

Schoolleider uit het eindverantwoordelijk management, UniC, Utrecht

Coachtraject

Als Merlijn je aanvraag accepteert, ontvang je een bericht met contactgegevens zodat je samen je coachvraag verder kunt uitdiepen en een afspraak kunt inplannen.

Over Merlijn

Gedreven zowel resultaat- als procesgerichte coach, hart voor innovatie en ontwikkeling, liever niet lullen maar poetsen en altijd werken vanuit vertrouwen: Eerst geloven dan zien.

Werkervaring

Al bijna 25 jaar ben ik werkzaam in het Nederlandse Voortgezet onderwijs. Via een loopbaan als docente Duits, afdelingsleider en conrector op verschillende scholen werd ik in augustus 2017 de rector van UniC. In mijn vrije tijd train ik schoolleiders en inspecteurs in Afrika en India en ben ik lid van de Raad van Toezicht van Edukans en de UnieNzV. In alle facetten van het onderwijs waar ook ter wereld zet ik mij in om het persoonlijk leiderschap en de autonomie van leerlingen en docenten te vergroten. Het leiderschap op UniC heeft mijn visie verder versterkt. “ Eerst geloven dan zien”. Wanneer je vertrouwen geeft aan teams en individuele professionals is alles mogelijk. Vanuit de design-cyclus wordt het onderwijs in de teams ontworpen en ontwikkeld. Het LEAN werken heeft de zelfsturing van de teams versterkt en haar leiderschap veranderd. Binnen alle samenwerking is er veel plek voor de professionele ruimte en autonomie, die gepaard gaan met verantwoordelijkheid nemen voor het resultaat. En dat iedere dag een beetje beter!

Wat kenmerkt Merlijn als coach

Mijn stijl is direct en authentiek. Benoemen wat ik observeer om dan samen te ontrafelen waar het vandaan komt. Veel gebruik maken van de meest uiteenlopende werk- en coach-vormen. Ik hou van variatie en een gezonde dosis lef.

Wat Merlijn inspireert

Education is the most powerful weapon u can use to change the world. Onderwijs helpt echt! En ik geloof dat we daar allemaal mooie voorbeeldrollen te vervullen hebben.