Anne Hoekstra

Bestuurder, Pontis Onderwijsgroep, - woonachtig in Alkmaar

Coachtraject

Als Anne je aanvraag accepteert, ontvang je een bericht met contactgegevens zodat je samen je coachvraag verder kunt uitdiepen en een afspraak kunt inplannen.

Over Anne

Ik ben een situationele coach. Verbinding is de start van mijn aanpak. Afhankelijk van je leerproces werken we met een coaching stijl die voor jou het meest effectief is.

Werkervaring

Docent VO en MBO - Directeur ROC - trainer, coach en directeur onderwijs- en management adviesbureau.
Sinds 2005 bestuurder in het VO. Vanaf 2022 van de Pontis Onderwijsgroep, met vier VO scholen in Schagen en Dijk en Waard, met ruim 5.000 leerlingen en ongeveer 750 personeelsleden.

Neven activiteiten o.a.:
CAO onderhandelaar namens de VO-raad - Bestuurslid VOION (het Arbeidsmarkt & Opleidingsfonds voor het VO) - lid raad van toezicht stichting Tabijn (22 basisscholen)

Wat kenmerkt Anne als coach

Voorbeelden van coaching stijlen die gehanteerd kunnen worden:

Transformationele coaching stijl
Dit is een coaching aanpak die met reflectie- en dieptevragen je stimuleert je eigen antwoorden te vinden. Doordat deze beweging, de transformatie, niet van buitenaf of bovenaf is opgelegd ervaar je meer ruimte om in mogelijkheden te denken. En dat zorgt dat je sneller tot resultaten komt.

Oplossingsgerichte coaching stijl
Hier ligt de focus vooral op het helder en concreet maken van wat je wilt. Wat gaat goed en wat heeft in het verleden wel gewerkt? Dat geeft energie en maakt je creatief in het vinden van nieuwe stappen om je doel te bereiken.

Ontwikkelingsgerichte coaching stijl
Kort samengevat wordt bij deze coaching stijl het zelfsturend vermogen verder ontwikkeld. Je leert hoe je ook een vergelijkbare, nieuwe coachvraag effectief aan kunt pakken.

Resultaatgerichte coaching stijl
De coach heeft bij deze coaching stijl vooral de rol van motivator; hij stimuleert empowerment om je doelstellingen in (kleine) stappen te realiseren. Je wordt je weer bewust van je kansen en mogelijkheden en hoe je daar vorm aan wilt en kunt geven.

De provocatieve coaching stijl
De provocatieve stijl is onorthodoxe stijl die goed bij mij past. Deze manier van coachen daagt je uit, prikkelt, verrast en is humorvol. De gedachte achter de aanpak is dat mensen gehecht zijn aan hun problemen en er graag aan vasthouden. Door je een lachspiegel voor te houden en je non-verbale houding tot in het absurde uit te vergroten, zet provocatief coachen je juist aan tot actie.

Tot slot kan ik – in de rol van mentor - mijn kennis en/of ervaringen delen en zo bijdragen aan nieuwe inzichten.

Wat Anne inspireert

"Nothing outside you can ever give you what you are looking for"

De uitnodiging is dan ook om alleen datgene te accepteren wat je voor jezelf als waar ervaart. Want ook alleen dan is de informatie betekenisvol en bruikbaar voor je. Dus je zult je naar binnen moeten keren, het contact met jezelf aangaan, om te ervaren dat de oorsprong van geluk altijd in jezelf zit. De waarheid zit altijd in jezelf!