Klaas van de Groep

Schoolleider uit het eindverantwoordelijk management, Christelijk College Groevenbeek, Ermelo

Coachtraject

Als Klaas je aanvraag accepteert, ontvang je een bericht met contactgegevens zodat je samen je coachvraag verder kunt uitdiepen en een afspraak kunt inplannen.

Over Klaas

Als schoolleider ben ik gericht op ontwikkeling. Reflectie is daarbij een onmisbaar instrument. Als coach help ik je met behulp van verschillende werkvormen en gesprekken zicht te krijgen op de stimulerende en belemmerende factoren in je ontwikkeling. Met behulp van een heldere onderzoeksvraag werk je aan de eerstvolgende stap in je ontwikkeling.

Werkervaring

Sinds 2005 werk ik als sectordirecteur havo/vwo/tvwo op het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo. Daarnaast ben ik sinds 2013 actief als VO-managementcoach van de eerste lichting en regiocoördinator. Ook ben ik actief als intervisor en faciliteer teams die zich met behulp van intervisie willen ontwikkelen en verbeteren.

Wat kenmerkt Klaas als coach

Als coach ben ik praktisch, vrij direct en relativerend. Ik zie veel kansen. Ik houd van heldere onderzoeksvragen en ben niet bang om even door te vragen. Verder staat de coachee centraal en faciliteer ik het proces dat hij/zij doormaakt.

Wat Klaas inspireert

Tijdens ieder traject ben ik weer verwonderd over de veerkracht die mensen blijken te bezitten. Daar word ik blij van. Daarnaast leer ik zelf ook veel van mijn coachees. Dat geeft mij ook veel energie.