Marc Teulings

Schoolleider uit het eindverantwoordelijk management, Dunamare Onderwijsgroep - Haarlem College, Haarlem

Coachtraject

Als Marc je aanvraag accepteert, ontvang je een bericht met contactgegevens zodat je samen je coachvraag verder kunt uitdiepen en een afspraak kunt inplannen.

Over Marc

Ik leer een coachee hoe persoonlijke vaardigheden en competenties bij het leidinggeven te ontdekken zijn en vervolgens toepasbaar in de praktijk. Wat drijft iemand, wat maakt iemand enthousiast, hoe zet je kwaliteiten in in een schoolomgeving, hoe creëer je een omgeving waarin mooi onderwijs én persoonlijke ontwikkeling volop de kans krijgen om te floreren. maar ook: hoe ga je om met weerstanden, cultuurverschillen en tegengestelde belangen.

Werkervaring

Ik ben ruim 35 jaar werkzaam in het onderwijs, waarvan de laatste 25 jaar als schoolleider van vmbo's in Amsterdam, Heerhugowaard en Haarlem. Op dit moment geef ik leiding aan de grootste vmbo school van Haarlem e.o., met de leukste populatie van leerlingen én medewerkers.

Wat kenmerkt Marc als coach

Ik ben een open persoon, soms direct, soms scherp, maar altijd op zoek om het beste in een ander omhoog te halen. Vertrouwen geven en krijgen, veiligheid creëren en ervaren, verantwoordelijkheid krijgen en verantwoorden zijn voor mij belangrijke thema’s in een organisatie, maar ook in de persoonlijke interactie.

Wat Marc inspireert

Wanneer er iets in gang gezet wordt waarmee groei ontstaat, zowel op het persoonlijk als organisatorisch vlak, dan kan ik daar van genieten. Persoonlijk leiderschap, inclusief de voorbeeldrol, zijn daarbij voor mij essentieel. Mijn streven is altijd om "mooi onderwijs in een mooie organisatie" te organiseren!