Rosanne Bekker

Schoolleider uit het eindverantwoordelijk management, Berlage Lyceum, Amsterdam

Coachtraject

Als Rosanne je aanvraag accepteert, ontvang je een bericht met contactgegevens zodat je samen je coachvraag verder kunt uitdiepen en een afspraak kunt inplannen.

Over Rosanne

Voor mij is iedere stem het waard om gehoord te worden. Ik ben geïnteresseerd in de drijfveren en de ideeën van mensen en waarom ze doen wat ze doen. Door middel van het stellen van de juiste vragen, probeer ik mensen bewust te maken van hun drijfveren, ideeën en hun handelen. Ik zie mezelf als instrument om ervoor te zorgen dat er door die bewustwording handelingsperspectief ontstaat. Op deze manier kan ik mensen op weg helpen.

Werkervaring

Momenteel ben ik rector van het Berlage Lyceum in Amsterdam.
Voor die tijd heb ik lange tijd gewerkt als docent klassieke talen, lerarenopleider, leerplanontwikkelaar en onderwijsonderzoeker.

Wat kenmerkt Rosanne als coach

In de lange tijd dat ik in het onderwijs werk, is het accent verschoven van instrueren (van leerlingen en docenten) naar coachen. Ik houd van mensen die leren en ik heb er veel plezier in als het mij lukt bij mensen iets (een inzicht, een idee, zelfvertrouwen) naar boven te halen wat eerst verborgen was. Ik vind het fijn om de tijd te hebben om echt met mensen in gesprek te gaan en er te zijn voor hun ontwikkeling.
Naast de coachopleiding via de VO-academie heb ik ook een opleiding tot beeldcoach gedaan. Het inzetten van beeldmateriaal bij coaching is een krachtig middel voor zelfreflectie.

Wat Rosanne inspireert

De kennismaking met Deep Democracy en de methode van Appreciative Inquiry hebben een grote invloed op mijn werk als leidinggevende en als coach.