Arjan van der Wart

Bestuurder, Krimpenerwaard College, Krimpen aan den IJssel

Coachtraject

Als Arjan je aanvraag accepteert, ontvang je een bericht met contactgegevens zodat je samen je coachvraag verder kunt uitdiepen en een afspraak kunt inplannen.

Over Arjan

Voor schoolleiders geldt hetzelfde als voor docenten en leerlingen: als zij gelukkig zijn, kunnen ze hun werk beter doen en volhouden. Of je je gelukkig voelt, hangt af van de mate waarin je behoeften vervuld worden. Hierin zijn autonomie en keuzevrijheid belangrijk. Daarnaast is het belangrijk dat je in verbinding staat met je collega’s en je leidinggevende en dat er is voor het maken van fouten, voor menselijkheid.

Ik denk dat het belangrijk is dat de toekomstige generatie schoolleiders goed begeleid wordt in hun (nieuwe) functie. Er wordt veel van hen verwacht in deze betekenisvolle baan. Niet alleen door de eigen organisatie, maar ook vanuit wet- en regelgeving. Het is belangrijk dat de balans werk-privé in orde zijn, dat zorgt voor een hoger welbevinden.

Werkervaring

Momenteel ben ik rector-bestuurder van het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel. Hiervoor was ik directeur Onderwijs bij het Minkema College in Woerden. Ik ben voortdurend op zoek naar het eigen verhaal en op welke manier we dat woorden kunnen geven. Daarbij gaat niet alleen om de school, maar juist om de mensen die samen de school vormen.

Wat kenmerkt Arjan als coach

Mijn motto op LinkedIn is: “Verbinding maken kan alleen als je open wilt staan voor je medemens en met hem het gesprek wilt aangaan, van mens tot mens en van hart tot hart. Als dat lukt, ontdek je dat er meer is dat ons bindt, dan wat ons scheidt. Dat levert mooi onderwijs en prachtige mensen op!“ Ik geloof dat de weg tot duurzame veranderingen en oplossingen in onszelf te vinden is. Hierbij maak ik bij voorkeur gebruik van praktische opdrachten en modellen die oplossings- en toekomstgericht zijn.

Daarnaast vind ik het belangrijk om antwoorden te zoeken in het hier en nu. Daarbij gaat het niet enkel om het gesprek, maar ook om de ervaring. En dat wat je voelt. Daar probeer ik tijdens de coachingsessies bij aan te sluiten.