Christa van Delen

Bestuurder, SPON, Papendrecht

Coachtraject

Als Christa je aanvraag accepteert, ontvang je een bericht met contactgegevens zodat je samen je coachvraag verder kunt uitdiepen en een afspraak kunt inplannen.

Over Christa

Coachen is geen doel op zich, maar een krachtig instrument om jouw potentieel te ontdekken. Coaching wordt ingezet wanneer je een paradigmashift wil veroorzaken: je loopt vast op een vraagstuk en merkt dat je met je vaste set aan instrumenten, dat wat je gewoon bent te doen, niet losraakt.
Coaching is niet vrijblijvend maar doelgericht en vraagt dat je komt opdagen: je neemt verantwoording voor je eigen ontwikkeling. Daarbij maak je gebruik van de dialoog met je coach, die je uitdaagt, confronteert en inspireert, want groei ontstaat buiten de comfortzone.

Werkervaring

Op dit moment ben ik bestuurder van een stichting met vmbo, praktijkonderwijs en 3 vormen van gespecialiseerd onderwijs (vso, so en sbo). Verder heb ik gewerkt als directeur-bestuurder en directeur van een vmbo (éénpitter) en als domeinleider in het MBO.

Wat kenmerkt Christa als coach

Een leider in het onderwijs is een professional. Een professional ontwikkelt zich voortdurend naar zijn eigen potentieel. Dit doet hij/zij door te onderzoeken en experimenteren, kort-cyclus zich te verbeteren en te leren van en aan de ander.
Een leider in het onderwijs heeft daarbij geen gemakkelijke en soms eenzame positie; de dynamiek van de verschillende belanghebbenden (leerlingen, teamleden, omgeving, organisatie, etc.) doen een appèl op het zelfleiderschap van de leider.
Weten waar je voor staat, wie je bent en waar je in gelooft is een voorwaarde om je te kunnen ontwikkelen naar je eigen potentieel en daar naar te handelen.
Mijn motivatie om als coach te werken komt voort uit mijn overtuiging dat dialoog nodig is om je te ontwikkelen naar je eigen potentieel. Coaching is een vorm van professionele dialoog die je helpt ontdekken, uitdaagt en in staat stelt om te vernieuwen.

Wat Christa inspireert

- Ontwikkelen van het vermogen om weloverwogen te reageren in plaats van instinctief.
- Riskeer je eigen droom: Leef liever in het ongemak van falen, leren en groeien, dan de bubbel van je droom.
- Merk op, accepteer, onderzoek, blijf!