Eelke Snabilie

Schoolleider uit het middenmanagement, Etty Hillesum Lyceum, Deventer

Coachtraject

Als Eelke je aanvraag accepteert, ontvang je een bericht met contactgegevens zodat je samen je coachvraag verder kunt uitdiepen en een afspraak kunt inplannen.

Over Eelke

Ik werk met veel plezier als leidinggevende in het voortgezet onderwijs. Inmiddels kan ik terugkijken op een loopbaan waarin ik mezelf heb kunnen ontwikkelen tot wie ik nu ben.

In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur en als het even kan ergens actief in de bergen te vinden.

Ik ben VO-managementcoach omdat ik iemand die voor een uitdaging staat en een ontwikkelvraag heeft hier graag bij wil helpen.

Werkervaring

Als teamleider VWO bovenbouw op Het Vlier in Deventer, ben ik verantwoordelijk voor het onderwijs in in de afdeling en draag ik zorg voor de portefeuilles organisatie, formatie en kwaliteitszorg. Elke dag werk ik met een heleboel enthousiaste collega's samen om het onderwijs voor onze leerlingen zo goed mogelijk te verzorgen.

Ik ben voorzitter van de NKBV regio Gelderland. In deze rol kan ik samen met andere vrijwilligers onze passie voor de klim- en bergsport actief uitdragen en mooie activiteiten en opleidingen verzorgen voor onze leden.

Wat kenmerkt Eelke als coach

Ik heb met vallen en opstaan mijn weg mogen vinden en ervaring opgedaan als teamleider in het voorgezet onderwijs. Daarin heb ik veel collega’s die net als ik ook hun eigen weg hebben moeten vinden, zien bloeien maar ook zien afknappen. Ik vind het heel erg belangrijk dat we het niet aan de eigen kracht en het toeval overlaten om iemand te laten groeien maar dat we dat proces steunen. Voor mij is dat de belangrijkste motivatie om te werken als coach. Kort gezegd, help ik mensen graag om verder te komen en zichzelf te ontwikkelen.

Ik zie coaching als een middel om een doel van een coachee te bereiken. Dat doel stelt de coachee zelf, waarbij ik dienend ben om hem/haar te helpen dit te bereiken.

Ik werk vanuit wederzijds vertrouwen en respect zodat er een veilige en open dialoog tot stand kan komen. Mijn rust, empathisch vermogen en betrokkenheid, wekken vertrouwen. Met een open mindset en positief kritische benadering leg ik gestructureerd de vinger op de zere plek. Precisie en zorgvuldigheid gaan daarin hand in hand.

Ik zie de ethische gedragscode van de NOBCO-EMCC als een basisvoorwaarde om met coachees te werken. De nabijheid, openheid en interactie waarin ik werk met een coachee vraagt om integriteit, wederzijds respect, vertrouwen en vertrouwelijkheid. Ik zal altijd in overleg en met wederzijds goedvinden iets doen. Daar waar ik merk dat het een grens bij mij raakt, zal ik dit benoemen en de bij de ander naar vragen. Zorgvuldigheid is de basis in mijn werken met mensen.

Wat Eelke inspireert

Dat het bereiken van een bergtop en het uitzicht dat je hebt fantastisch is maar klim- en afdaling het ware avontuur zijn...