Loek Zoon

Schoolleider uit het middenmanagement, Huygens College, Heerhugowaard

Coachtraject

Als Loek je aanvraag accepteert, ontvang je een bericht met contactgegevens zodat je samen je coachvraag verder kunt uitdiepen en een afspraak kunt inplannen.

Over Loek

Ik ben rustig en toch energiek. Ik zoek de verbinding, ben oprecht, doelgericht en bereid te laveren. Ik doe het met liefde, warmte en altijd met een lach. Volgens een coachee ben ik geslaagd met vlag en wimpel door de manier waarop ik de vragen stel, echte stiltes laat vallen en doorvraag wanner het er toe doet.

Werkervaring

Ik werk 38 jaar in het voortgezet onderwijs en ga nog steeds met veel plezier naar mijn werk. Als leidinggevend heb ik ruime ervaring op verschillende scholen met vmbo-t- havo en vwo, onder- en bovenbouw. Coachen, verbinden en daarin breed scholen loopt als een rode draad door mijn gehele loopbaan.

Wat kenmerkt Loek als coach

Plezier en passie heb je nodig voor het vak als afdelingsleider. Voor jezelf, jouw collega's en de leerlingen. Soms raak je dat kwijt door de hectiek, de druk op school of door je omgeving. Ik ga met je opzoek waar weer de ruimte ligt om dat terug te vinden. Mijn oprechte nieuwsgierigheid en creativiteit spelen een grote rol in de vragen die ik stel en de interventies die ik doe.

Wat Loek inspireert

Er is veel waar ik mijn inspiratie uithaal, een mooi voorbeeld voor het coachen komt uit het boek: De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackery; " wat is het moeilijkste dat je ooit hebt gezegd?" vroeg de jongen. " Help" antwoordde het paard. "Om hulp vragen betekent niet dat je opgeeft" zei het paard. " Het betekent dat je weigert op te geven".