Bart de Wild

Schoolleider uit het middenmanagement, Dorenweerd College, Doorwerth

Coachtraject

Als Bart je aanvraag accepteert, ontvang je een bericht met contactgegevens zodat je samen je coachvraag verder kunt uitdiepen en een afspraak kunt inplannen.

Over Bart

Na een lange afweging tussen werken in de wetenschap of in het onderwijs, heeft het onderwijs gewonnen en daar geniet nog ik elke dag van. Na ruim tien jaar in het onderwijs waarvan acht als leidinggevende, ben ik me gaan verdiepen in het vak van coaching. Wat me als docent, teamleider en nu als coach het meest fascineert is het denken van de ander. Hoe denkt de ander? Waarom denkt die ander op deze manier? Wat is het verhaal achter het verhaal? Als coach boor je een nieuwe laag aan van nieuwsgierigheid en samen verkennen en dat doe ik ook graag over jouw vraagstuk!

Werkervaring

Ik ben mijn carrière als schoolleider begonnen aan het Ludgercollege in Doetinchem als afdelingsleider 4-5-6 vwo/gymnasium en tijdelijk als afdelingleider 4-5 havo. Na 4 jaren in Doetinchem ben ik in dienst gekomen als teamleider 2-6 vwo/tto van het Dorenweerd College. Nu, 4 jaar later, heb ik ervoor gekozen om een periode weer volledig les te gaan geven om nieuwe perspectieven op te doen en het primaire proces weer intensiever mee te maken. We gaan zien wat de toekomst brengt. Ik zet mijn ervaring graag in om jou te ondersteunen.

Wat kenmerkt Bart als coach

Als feedback krijg ik terug: "fijne stijl van gespreksvoering, waarin ik echt centraal sta". Dat streef ik ook na: een prettige setting waarin jij centraal staat, waar een echte ontmoeting kan plaatsvinden. Waar ik in de gesprekken op concentreer is het echt samen ontdekken waar de vraag of het dilemma precies zit en wat je met name al wel goed kunt om zo je talent in te zetten om de vraag aan te pakken. Ik ben niet van trucjes of de bocht afsnijden met als doel een 'quick fix' te behalen, maar ga liever voor een coaching waarin je ruimte hebt om echt een ontwikkelvraag uit te werken.

Wat Bart inspireert

Ik vind het volgende citaat erg mooi en deze past bij mijn benadering:
"‘Wat is jouw beste ontdekking?’ vroeg de Mol. ‘Dat wie ik ben genoeg is’, zei de jongen."

- fragment uit De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy