Laura van Dasselaar

Schoolleider uit het middenmanagement, Noorderwerkt Interim, Drachten

Coachtraject

Laura accepteert op dit moment geen aanvragen.

Over Laura

Mijn kracht zit in het brengen van beweging waar dat nodig is en borgen van wat al goed gaat. Kwaliteit, leiderschap, ontwikkeling en werkplezier gaan daarbij hand in hand. Het aanbrengen van focus en structuur, passend bij de visie en ontwikkeling van de school, zijn belangrijke voorwaarden.

De uitdaging en het plezier van schoolleiderschap zit voor mij in het verbinden van alle mogelijkheden, kansen en krachten te verbetering van de kwaliteit en efficiëntie zodat er ruimte overblijft om te spelen en dromen. Heldere doelen stellen om successen te kunnen vieren.

Op de HAVO kreeg ik van het schoolhoofd het advies om docent wiskunde te worden. Desondanks koos ik voor een carrière bij de Koninklijke Marine waar ik een opleiding voor wapentechniek volgde en het onderhoud deed van wapensystemen aan boord van de marineschepen. Tijdens de reizen die ik voor de marine maakte, bleef ik studeren: Hydrauliek en Pneumatiek, MBO Elektrotechniek en daarna een opleiding tot docent Elektrotechniek.

Nadat ik in 2005 moeder werd, koos ik alsnog voor de carrière die het schoolhoofd had voorgesteld. Ik werd docent wiskunde (en techniek) in het voortgezet onderwijs en behaalde later ook hiervoor een 2e graad.

Mijn ontwikkelingsgerichtheid en lef hebben geleid tot een brede onderwijs- en schoolleiderservaring van VMBO tot VWO.

Mijn opvoeding in een gezin met 3 broers, mijn opleiding en werk bij de Koninklijke Marine en het moederschap hebben mij geleerd om te spelen met mannelijke en vrouwelijke energie.

Werkervaring

Momenteel ben ik werkzaam als Interim schoolleider bij Noorderwerkt Interim en begeleid ik een intervisiegroep van schoolleiders in het traject " leidinggeven aan de schoolontwikkeling".

Andere relevante werkervaring:
- Schoolleider SVPO (scholen voor Persoonlijk Onderwijs) waarvoor ik nieuwe schoollocaties heb opgezet in Geldermalsen en Amsterdam-Noord)
- Teamleider VMBO Basis Kader met de opdracht om van het team een team te maken en de kwaliteit op orde te brengen
- Lid van bestuur Schoolleidersregister
- Interim conrector
- Interim teamleider met directietaken VMBO GT
- Begeleider teamtraject "een teambedragen jaarplan op 1 A4"

Wat kenmerkt Laura als coach

Ik ben zowel creatief als analytisch. Ik heb verschillende coachopleidingen gevolgd en werk systemisch en oplossingsgericht. Ik ga voor het échte gesprek en ben mij ervan bewust dat bij een verandering ook ongemak hoort.

Wat Laura inspireert

Gesprekken met de mensen om mij heen, van leerling/ouder en tot bestuurder en betrokken partijen buiten de school, inspireren mij.